Állami kitüntetés kapott Gulyás Michelle és Gyulay Zsolt

Állami kitüntetésben részesült Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Pintér Sándor belügyminiszter a Belügyminisztérium márványaulájában adta át az elismeréseket, melyeket mindkét sportdiplomata a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatában vehetett át. Gulyás Michelle a párizsi olimpián nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, Gyulay Zsolt pedig a MOB irányított, együttműködő- és társszervei munkáját támogató tevékenységéért kapta meg a magas rangú állami elismerést.

A 23 éves Gulyás Michelle, aki civilben rendőr hadnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre járt, ahol osztálytársai már nyomozók, vizsgálók és felderítők. Az olimpiai bajnok a kiberbiztonság iránt érdeklődik, és a határokon átnyúló bűncselekmények felderítésében szeretne részt venni. A sportoló elmondta, hogy az élsport mellett más tevékenységek is kitöltik a mindennapjait, ami segít neki a sportra való rágörcsölés elkerülésében.

Gulyás Michelle a Telex Most jövök című műsorában beszélt arról is, hogy az olimpia előtti mélypont után jelentősen feljavította az edzéseit, és a párizsi döntőben úgy érezte magát, mint egy fesztiválon. A sportoló hangsúlyozta, hogy tudatosan készült a párizsi megméretésre, videós elemzéseket nézett a riválisok vívásáról, hogy minél többet tudjon meg az ellenfelek mozdulatairól. A döntő előtt azonban nem az előre megbeszélt stratégiát alkalmazta, hanem az ellenfél mozgására fókuszált, és pszichológus is segítségére volt, nem csak az olimpia, hanem más versenyek alkalmával is.

Gyulay Zsolt, aki egyben a Hungaroring Sport Zrt. elnöke is, az olimpia első hetében Párizsban nyilatkozott a hvg.hu-nak. Az államalapítás ünnepének alkalmából adott át Pintér Sándor belügyminiszter állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket 2024. augusztus 15-én.

Közben a Pesti Vigadóban Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter is adott át kitüntetéseket. Itt kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Printz János Károly közgazdász, könyvvizsgáló, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagja, a Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesület elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük